Ski centar Jahorina je u poslednjih par godina značajno unapređen, čime postaje jedna od omiljenih destinacija najstrastvenijih skijaša i iskusnih ljubitelja zimskih sportova. Veliki investicioni projekti, moderni sistem osnežavanja, uređene ski staze, izgradnja novih ski liftova, kabinske gondole i osvetljenja, doprineli su povećanim kapacitetima skijališta. Mnogobrojni restorani, picerije, kafići, noćni klubovi sa atraktivnim muzičkim sadržajima, sunčane bašte, svojom ponudom i ugostiteljskom uslugom upotpunjuju nezaboravan boravak na olimpijskoj Jahorini. Tokom cele godine na Jahorini se održavaju različiti skupovi, koncerti, seminari, kongresi, škole u prirodi i obilazak jezera, đačke ekskurzije, sportska takmičenja i pripreme sportista, studentske manifestacije, kao I mnogobrojne manifestacije za sve zaljubljenike u sport, kulturu, muziku, umetnost, modu, nauku, kao što su Ultra – Trail, Summer vine festival, Fashion weekend, Jahorina ekonomski forum, razni dečiji kampovi i mnogi drugi.

0
Dana u godini sa snegom
0km
Dužina alpskih i nordijskih
skijaških staza
0
Kapacitet - broj skijaša
na sat

Jahorina je etablirana kao destinacija poželjna za posetioce tokom cele godine, i nosi laskavu titulu planine sa najviše letnjih sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Zbog sudara kontinentalne I mediteranske klime Jahorina se smatra prirodnom hiperbaričnom komorom. Pruža odlične uslove za visinske pripreme sportista, jer je nadmorska visina Jahorine idealna za sve vrste sportskih priprema. Ova moćna planina obiluje netaknutom prirodom, crnogoričnom šumom, divljim konjima, planinskim stazama, brojnim biljem i bobičastim voćem. Jahorina pruža raznovrsnu ponudu letnjih sadržaja, kao što su šetnje planinskim stazama, biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova jednom od gondola, vožnja turističkim vozićem, dečije atrakcije, jahanje konja, Avantura parkom, I ostale avanture kao što su kvadrovi, jeep-safari, ferata..

Kada je u pitanju hrana na Jahorini ima dosta toplih i mirnih etno restorana i kafanica gde možete uživati u tradicionalnoj kuhinji – pršuti, uštipcima, proji, siru, kajmaku i domaćim specijalitetima, ali i elitnih restorana sa modernijim konceptom.

0
Dana u godini organizovan aktivni odmor
0km
Udaljenost međunarodnog aerodroma u Sarajevu
0
Broj ostvarenih noćenja
u 2019.